Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

En roadtrip langs havet gjennom seks land, med mål i syd-Europa. Her får du guiden som inneholder kultur, mat, strand og en ferje – full tank, så kjører vi.

 

Fly til Montpellier og hent ut en bil med god aircondition. Man skal jo ikke legge ut på veiene uten å være godt uthvilt, så start med en natt på Hotel du Palais. Her bor du vakkert i et 200 år gammelt bygg som ligger nær den botaniske hagen, katedralen og slottet og bevoktes av Louis XIV.

 

Den første etappen på to timer kjører du mot Marseille. Byen, som er Frankrikes nest største by, har fått kallenavnet nye Barcelona på grunn av sin herlige blanding av mennesker, stiler og kvartaler. Her ferierer president Macron, som har blitt sett joggende i gatene med sin frue. Hvem vil være dårligere enn det? Ta en lunch på trendy Mama Shelter, et Philip Stark-innredet hotell med like trendy restaurant. For en mer genuin opplevelse med en smak av Pastis, besøk Le Petit Pernod. Etter lunsj må du ikke gå glipp av det nye, supermoderne Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée.

 

Når du kjenner deg klar kan du styre videre øst mot Menton. Rett ved grensen av Italia ligger denne fargesterke byen som er fotounik i alle vinkler. Her har både Coco Chanel og kunstneren Jean Cocteau feriert, sistnevnte har til og med fått sitt eget museum. Sjekk inn på Grand Hotel des Ambassadeurs, en bygning som ser ut til å være hentet ut fra hvilken som helst Wes Andersson-film. Sov godt og gjør deg klar for å forlate Frankrike neste dag.

 

Italia

Dag tre og på tide med Italia. I løpet av tre timer er du i Genova i hjertet av Ligurien, en av de mest undervurderte byene i Italia ifølge noen. Her vil du nyte den overdådige Palazzo Reale, San Lorenzo-katedralen og selvfølgelig en lunsj på Intersena Oyster bar. Navnet avslører vel at det er bløtdyr som er på menyen.

 

Begynner du å lengte etter kyst og strand igjen er det to timer til Castiglioncello. Det krystallklare vannet innbyr til snorkling, dykking og å henge på stranda. Sjekk inn på Hotel Atlantico og slapp av i solnedgangen. Få deg en god natt søvn, for i morgen venter en litt lengre etappe.

 

Det er dags for siste stopp i Italia, for å ta deg til Ancona. Her vil ferjen ta deg til Split hvor du kan kjøre en 4 timers mindre sjarmerende motorvei, eller velge 7 timer på en noe mer kronglete vei over fjellet. Uansett går bilferjene flere ganger om dagen, men kveldsferjen er å foetrekke. Ferden tar 10 timer og er en god anledning for å slappe før eventyret venter på den andre siden av Adriaterhavet.  

 

Kroatia

God morgen Split! Frister det å stoppe i denne populære feriebyen kan du lese vår guide her. Hvis ikke, ta en kaffe på Gradska Kavana. Et berikende sted hvor de intellektuelle alltid har sittet og spekulert om fremtiden. Vær der en stund og spekuler over hva som er den beste veien over til Dubrovnik.

 

Tre timer tar det til den neste store feriebyen i Kroatia. For å få den beste oversikten over Dubrovnik, ta taubanen opp og se ut over vika. Ta en promenade i Game of Thrones fotspor i gamlebyen og avslutt dagen på Buza I, baren på klippen hvor du kan blande ut drinken med havsprøyt. Sov godt på Grand villa Argentina, den siste natten i Kroatia.

 

Montenegro

Neste stempel i passet Montenegro. Turistbyen Ulcinj ligger tre timer fra Dubrovnik og er utpekt som Montenegros vakreste. Ulcinj er en arkitektoniskt rik by på grunn av alle de ulike styrene som byen har vært under opp gjennom årene, blant andre rommeriket og det osmanske riket. Her finner du også moskéer og restauranter med mange ulike kjøkken. Selvfølgelig kan du også bo standsmessig. Hotel Palata Venzeia ligger i en 2000 år gammel festning med svømmebasseng, vakre terrasser og utsikt over havet.

 

Albania

Etter en forhåpentligvis god natts søvn fortsetter vi sørøver for å krysse grensen til Albania. Divjaka-Karavasta nasjonalpark ligger tre timers biltur inn i landet og strekker seg over 222 kvadratkilometer. Parken har en stor lagune, et mangfoldig landskap og en rik flora og fauna. Du finner over 200 fuglearter her, blant annet 5 % av alle verdens pelikaner har slått seg ned her. I den våte vegetasjonen trives også reptiler, vannbøfler, bevere og flere froskearter.

 

Når du kjenner at du har vært nok ornitolog står du foran tre timers kjøretur sørover til en av Albanias fineste strender. I Dhermi lever du strandlivet i din egen lille hytte på Altea beach lodges. Hotellet byr på grilling, yoga og strandsport. Nyt solen, havet, utsikten over Korfu og den gode lokale osten av sauemelk.

 

Hellas

Ny dag, nytt land, siste etappe. I dag venter en litt lengre kjøretur med Athen som sluttdestinasjon. Men først må du selvfølgelig unne deg et bad. Etter tre timer fra Dhermi kommer du til Makrigialistranden, et nes som går utover med en smal sandstrand og noen strandbarer – alt man behøver?! Etter bad og lunsj blir neste stopp Antirrio på veien mot Athen. Ta en kaffepause på Brown Sea og sjekk ut festningen som bikker seg ut mot havet. Nå gjenstår bare sluttspurten.

 

Sett på den beste spillelisten og reis de siste 2,5 timene i bilen. I Athen venter Hotel Elektra Metropolis med utsikt over et kveldsbelyst Akropolis fra svømmebassenget på taket. Parker bilen og ta en promenade rundt i antikkens hovedstad, gjerne forbi det nyåpnede museet ved Parthenon. Utgravingene, som dateres til 400 år før Kristus, er nå supplert med et moderne museum.

 

Slukk tørsten på den trendy juicebaren Ethos, ta en god middag på populære Vanzene og skål for en ferie i seks ulike land. Det er jo ikke så verst det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP