Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Det kreves ofte noen besøk før man får helt grep om den endeløse byen som heter Los Angeles. Å kalle det for en by er nesten misvisende. Avstanden mellom de ulike delene ser korte ut på kartet, men er i virkeligheten et virvar av motorveier og gatenett som er mye større enn man tror.

Men det er nettopp derfor man elsker LA fordi Vernice Beach og Downtown er så utrolige ulike, at Korea Town og Rodeo Drive er to helt forskjellige verdener. Å leie bil er et must, og morsomt også. Hvem har vel ikke drømt om å suse frem under palmene og cruise langs Highway 1? Her kommer en liten sniktitt på noen av de ulike områdene denne myteomspunnede byen består av.

 

Silverlake

Innover i landet og opp i åsen ligger tre områder side om side, med et vell av koselige restauranter og morsomme butikker. Silverlake er ungt, hipt og lokalt produsert blandet med trendy sneakersbutikker. En slik butikk, Undefeated, ligger på Sunset Boulevard. Ta deg dit og beveg deg rundt i kvartalet for en god kaffe, brunch, makrobiotisk råkost og doughnuts med ekstra av alt. Du er heller ikke langt fra grensen til East Hollywood, restaurant Sqirl som har fått brunch-kultstatus med sine baguetter kuttet i lengden og innovative kakeglasurer. Her er det ingen bordbestilling, det er bare å gå opp tidlig og henge i køen!

 

La Brea

Rett inn fra Santa Monica ligger La Brea, området som huser både shopping og kultur. Lacma, Los Angeles County Museum of Art har både permanente og midlertidige utstillinger med malerier, skulpturer og fotoer. Et par kvartaler unna finner du en helt annen kultur, The Grove er kjøpesenteret som er bygget som en liten by med butikker, restauranter og et lite tog som går rundt.

 

Venice / Abbot Kinney

Stranden i LA er like selvfølgelig som Hollywood-skiltet eller stjernene på Sunset Boulevard. her møtes alle. På Venice Beach kan du se surferne starte dagen med noen bølger før de slenger brettet på biltaket og reiser på jobb. Strandpromenaden er full av butikker, sykkelutleie, gatekunstnere og musikere.

Noe helt annet enn hippiestilen på stranda er Abbot Kinney, en gate noen kvartaler opp. Her ligger blant annet den populære restauranten Gjelina, med søsterbakeriet og caféen Gjusta noen kvartaler lenger bort. Skomerket Tom’s gir ett par sko til barn i U-land for hver solgte par i butikken. Her ligger også kaffebaren Intelligensia og isbaren Salt & Straw, sammen med andre småbutikker og tavernaer. Når du er i Venice bør du passe på å ta en promenade rundt «The Canals», et superhyggelig område med små bruer over kanalgatene med små, søte hus som har vært med i mange filmer.

 

Downtown / Grand Central Market / Ace Hotel

Fra sovende spøkelsesby til okende, trendy kvartal. Downtown LA har gjennomgått en rask transformasjon de siste årene, og huser nå hippe hoteller, matmarkeder og gallerier. Ta en drink på takterrassen på Ace Hotel, nyt det enorme utvalget på Grand Central Market, eller få med deg en utstilling på Institute of Contemporary Art i kunstdistriktet. På søndager vrimler det i det gamle fabrikkområdet med et 30-tals ulike foodtrucks og musikk. Spis deg gjennom verdens matkulturer i ekte festivalstemning blant fargeglade parasoller.

 

Sjekk inn på:

The Line

Bruk noen ekstra kroner på å få fjellutsikt fra rommet. Det er magisk å våkne opp med vindu fra gulv til tak mot fjellet og Hollywood-skiltet. Frokosten serveres i et veksthus ved siden av bassenget, og du kan ikke gå glipp av reketacoen som serveres ved poolbaren!

 

Ace Hotel

Med en liten og sofistikert takterrasse med basseng, deilig restaurant i første etasje og stilige rom i industriell elegant stil, er Ace Hotel verdt sin småsvette prislapp.

 

Chateau Marmont

I det myteomspunnede slottet på Sunset Boulevard hvor kjendiser har stående reservasjoner og hvor Sofia Coppola la handlingen til en hel film, kan du bo i en egen lille hytte ved bassenget. Eller hva med en veldreid cocktail og den berømte hamburgeren i restauranten.

 

Hotel Erwin

Du er nær surfingen og har solnedgangen på takterrassen med en drink. På Hotel Erwin får du den ekte Venice-opplevelsen direkte på stranda.

 

 

Stol på at du blir mett på:

Here’s looking at you

De nye, uventede kombinasjonene i kjøkkenet som kalles «American noveau» er nylig utøkt med en populær, liten, familiær og folksom restaurant på helt riktig måte i Koreatown.

 

Gracias Madre

Meksikansk, stil, hage, kjendiser – og helt vegansk. Her tryller kokkene frem smaker du ikke trodde var mulige, uten at et eneste dyr har vært innblandet. Spar plass til dessertene!!

 

Bestia

Du må bestille flere måneder i forvei, du tar deg opp til en obskur adresse i The Arts District, du går opp en liten branntrapp til en anonym dør, men bakom der venter førsteklasses mat med italiensk fortegn.

 

Café Stella

En liten bistro i Silver Lake som ikke ville fått Nobelprisen for den mest innovative menyen. Men det de lager, det lager de bra. Alt består av ingredienser i toppklasse. Tomatene smaker sol, den håndskårede baconet har levd sitt aller beste griseliv til den mest innovative menyen, men alt de gjør er bra, alt de gjør er gjort på toppkvalitets ingredienser. Tomater som smaker sol, håndpusset bacon som levde best mulig griseliv – og sandwichen BLT er som en reise til andre siden av jorden.

 

Føler du deg klar for å ta på solbrillene og møte drømmenes by? Drive safe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP