Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Tilhører du dem som ennå ikke har bestemt deg for hvor du skal reise i sommer? Det er du ikke alene om. For å gjøre det litt enklere har vi listet noen av de aller beste øyene, uansett om du foretrekker sol og bad, byliv, shopping eller vakker utsikt.

 

 

Sardinia

På den vakre, glitrende blå italienske perlen i Middelhavet lever det rekordmange hundreåringer. Det kommer kanskje av all god, fersk fisk og skalldyr, stabilt solskinn og fravær av motorveier. Stress på Sardinia? Ikke snakk om.

 

Malta

Et av verdens minste land er også et av de mest tettbefolkede – og historisk interessante. Det gamle megalittempelet på øya er til og med eldre enn Stonehenge. De fleste besøkerne kommer allikevel til Malta for å se den vakre hovedstaden Valletta, de glitrende vikene og for å dykke.

 

Bozcaada

Den lille tyrkiske øya er mest kjent for flotte sandstrender, druer, vin og røde valmuer. Den har en befolkning på mindre enn 3000 innbyggere, noe som gjør den perfekt for de som vil ha en rolig ferie utenfor de livlige turistområdene.

 

Santorini

Få steder i verden kan måle seg med Hellas egen paradisøy når det gjelder herlig utsikt. Det er lett å forstå hvorfor øya tidligere ble kalt Kalliste, den vakreste. I dag lokker svarte sandstrender, turstier og fantastiske solnedganger.

 

Skye

Det er kanskje ikke så viktig at øya er solsikker? Skotske Skye, norrønt for «skyøy», er den største øya i skjærgården til de Indre Hebridene. Her er det utallige muligheter for klatring og fotturer i det dramatiske fjellandskapet og mange koselige puber.

 

Hvar

Kroatias mest solrike øy kan skryte av 2726 soltimer per år, blant Europas reneste badevann og Europas første allmenne teater, som ble bygget allerede i 1612.

 

Capri

Den naturskjønne øya, bare en kort ferjetur fra Napoli, er foreviget tusenvis av ganger i mote- og reklamfoto. Hit kommer besøkere for å oppleve den kjente Blå lagunen, den fantastiske utsikten, vannsport og de karakteristiske rettene fra det italienske kjøkkenet.

 

Korfu

Korfu er den eneste greske øya som ikke ble erobret av tyrkerne. Til tross for at øya er så liten produserer den tre prosent av olivenoljen i verden. Naturelskere finner i tillegg sjeldne reptilarter, 6000 ulike planter og blomster og – ikke minst – 119 strender på øya.

 

Sicilia

Den største øya i Middelhavet er kanskje mest kjent for å være fødested for mafiaen. Sicilia er også hjemstedet til noen av verdens beste viner og olivenoljer. Den største byen på øya, Palermo, er uten tvil Europas street food-hovedstad. Arancini (stekte risboller fylt med kjøtt), som du får servert der, er en makeløs smaksopplevelse!

 

Hvilken øy velger du i sommer? Bestill billige fly her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP