Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Ferie betyr avslapping, å oppdage nye spennende steder, men også uforutsette hendelser og kulturkollisjoner. Forbered deg for å få en best mulig reise med våre fem beste tips for en vellykket ferie.

 

1. Litt ekstra kraft i lomma

Man kan trygt si at det å reise har forandret seg etter smarttelefonen, med kart, anbefalinger, kameraet som er med overalt – hva gjorde vi uten mobiltelefonen på ferie? Men husk at det kreves mye batteri å bruke den ofte, så husk å ta med en powerbank så du unngår å plutselig stå uten batteri når du skal finne den beste iskrembaren eller ta et uforglemmelig bilde av solnedgangen. Og glem ikke adapter for å lade!

 

2. Plugg inn og koble ut

Man kan dessverre ikke gardere seg mot alt på reisen. Gråtende barn på flyet, papirtynne vegger på hoteller eller snorkende reisefølge – løsningen på alle dine lydproblemer heter ørepropper!

 

3. Offline men aldri frakoblet

Benytt deg av mobilens offlinefunksjoner når du er i luften eller i land utenfor Europa der datatrafikken er dyrere enn hele ferien. Last ned offlinekart i Google Maps, tegneserier, filmer og podcaster på forhånd, så hele turen er sikret!

 

4. Takle motgangene

Sjekk hvilke forsikringer du har inkludert i din hjemmeforsikring eller i ditt betalingskort. Det kan være smart å vite når du har rett på erstatning ved forsinkelser, sykdom eller tyveri før du reiser. Da slipper du litt ekstra stress.

 

5. Ikke undervurder en god, gammeldags håndskrevet lapp

Vi er vant til å stole fullt og helt på mobilen vår, men noen ganger kan det være luft å være analog og skrive ting på en vanlig papirlapp dersom telefonen skulle bli stjålet, slutte å virke i varmen eller gå tom for batteri. Kan du for eksempel nummeret til reiseselskapet ditt eller dine nærmeste der hjemme utenat? Skriv det ned sammen med nummeret til forsikringsselskapet ditt, nummeret der du kan sperre kortene dine og til og med passnummeret ditt dersom det må blokkeres.

 

Nå som du er blitt reiseproff, er det bare å bestille din neste ferie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP