Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Puerto Rico er en karibisk perle som lokalbefolkningen har gitt navnet Isla del Encanto – den forheksede øya. Med noen av de vakreste strendene i Karibia, et heftig skiftende tropisk terreng og spennende historie er det lett å forstå hvorfor Puerto Rico kalles nettopp det. Det finnes mye å se og gjøre i Puerto Rico, her får du mine 5 favoritter.

 

1. Snorkle på Culebra

Playa Zoni
Playa Zoni

Culebra er en liten øy som tilhører Puerto Rico. Du kan reise dit med fly eller ferje, og prisforskjellen er stor. Fly koster ca. 120 dollar og ferjen 4 dollar frem og tilbake. Den beste måten å oppleve Culebra på er å leie en golfbil eller jeep. Øya er liten, og du kan kjøre rundt hele kysten på en dag. Det er fint å snorkle på de fleste strendene, og har du flaks får du til og med se skilpadder. Playa Flamenco er en strand som ofte rangeres blant verdens ti beste av blant andre Tripadvisor, CNN og Discovery Channel. Sanden er lys og myk og vannet er krystallklart. Jeg fant derimot en annen favorittstrand, Playa Zoni, som ligger på østsiden av Culebra. Zoni er langstrakt med idyllisk utsikt over Cayo Norte, Isla Culebrita og til og med øya Charlotte Amelie i horisonten. Her er det fredelig og kan du nesten være for deg selv, i motsetning til på Playa Flamenco.

 

2. Bioluminescent Bay, Vieques

Bioluminescent Bay
Bioluminescent Bay

På øya Vieques ligger den spektakulære Bioluminescent Bay. Her kan du padle kajakk og se hvordan mikroorganismer i vannet blir selvlysende for hvert padletak og skaper et mønster av vakkert, blått lys.

 

3. Se solnedgangen i Rincón

Underbara färger i Rincón
Fantastiske farger i Rincón

Rincón som ligger på vestkysten kalles ofte “byen med de vakre solnedgangene». Hver kveld når solen synker lavt i horisonten lyser himmelen opp i en eksplosjon av røde, oransje og gylne nyanser. Du kan se solnedgangen fra alle strendene på Rincón.

 

4. La Cueva Ventana og Playa Poza del Obispo, Arecibo

Otrolig vy från fönstergrottan "La Cueva Ventana"
Fantastisk utsikt fra vindusgrotten «La Cueva Ventana»
Playa Poza del Obispo
Playa Poza del Obispo

La Cueva Ventana kan oversettes med vindusgrotten og er en fantastisk kalksteinsgrotte med inngang fra en klippe. Etter 10-15 minutter til fots inne i grotten kommer du frem til det som kalles vinduet med enestående utsikt over de naturskjønne omgivelsene i hele dalen. Playa Poza del Obispo er en av de heftigste strendene i Puerto Rico. Stranden er stor og omringet av bergvegger som bølgene slår mot. Det finnes en mindre vik der fjellet omringer et naturlig basseng, og her kan du bade når bølgene er for store.

 

5. Old San Juan

Kirkegården Santa María Magdalena de Pazzis ligger tett inntil Castillo San Felipe del Morro og like ved havet.
Kirkegården Santa María Magdalena de Pazzis ligger tett inntil Castillo San Felipe del Morro og like ved havet.

Sett av en hel dag og gå til fots rundt i Old San Juan. Her kan du rusle i koselige gater blant vakre, fargeglade bygninger. Castillo San Felipe del Morro er et fort som ligger på toppen av Old San Juan. Utsikten mot havet og bukten er fantastisk, og byen har mange historier du kan fordype deg i.

Her finner du fly til San Juan

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP