Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Cape Town ligger som en slags verdens ende på spissen av Sør-Afrika, med horisonten som utsikt. En blanding av fjell med vingårder, vakre strender med surfebølger og en by som syder av liv, mat og historie. Her finnes det mye å oppdage, derfor lister vi opp fem ting du må gjøre. Vi begynner på topp!

 

Vandre på Table Mountain

Du kan ikke si å ha besøkt Cape Town uten å ha besøkt Table Mountain. På toppen av fjellet finnes et tre kilometer langt platå hvor det høyeste punktet er litt over 1000 meter over havet. For den eventyrlystne finnes en tursti hvor man kan bevege seg opp, noe som tar 2–3 timer. En litt mer bekvem måte å ta seg opp til fjellet fots, er å ta taubanen. Det tar ca. 15 minutter med bil fra sentrum. Når du er oppe har du en fantastisk utsikt over byen, fjellet Lion’s Head og Robben Island. Ta en spasertur på turstiene på egen hånd eller med en guide, nyt utsikten fra topprestauranten eller prøv å fire deg selv ned med tau litt over klippekanten. Sjekk hjemmesiden tablemountain.net for åpningstider og aktiviteter.

 

Sandsurf på Atlantis

Få både vinter- og solferie i ett – du må teste sandboarding. På Atlantis store sanddyner, fire mil utenfor Cape Town, holdes store mesterskap i sandboarding. Her får også nybegynnere prøve seg i bakkene. Brettene ser ut som helt vanlige snowboard og finnes for alle aldre. Hvis man føler at balansen ikke er helt der, kan du prøve alternativet som er mer likt et surfebrett og sitte ned skråningene. Vi kan love alle mye latter og treningsverk!

 

Sundowner med stil

Man kan aldri få for mye av solnedgang. På Signal Hill har du første rad mot horisonten når solen forsvinner i det sørlige Atlanterhavet. De terrasselignende fjellene byr inn til piknik og «sundowner», det velkjente og velbrukte begrepet for en drink i solnedgangen.

 

Hop-on Hop-off mellom vinrankene

Sør-Afrika er synonymt med gode viner. Rundt Cape Town ligger flere distrikt, og hva er vel bedre enn en sporvognstur med prøvesmaking?  Franschhoek-distriktet har mange vinhus å oppdage, og sporvognen byr på åtte ulike linjer med omtrent åtte ulike stopp hver. Ta en guidet tur der du får lære mer om distriktet og spesialitetene du finner her, eller hopp av og gå på måfå blant mange vinopplevelser. En vakker tur i landskapet kommer du til å få uansett!

 

Fengslende historie

Sør-Afrika har en spennende og delvis mørk historie som har farget landet, fra apartheid-tiden til i dag. En tur til Robben Island gir et tydelig bilde av en tid som heldigvis ikke er lenger. Allerede på slutten av 1600-tallet ble øya et sted for politiske fanger, og det var i dette fengselet Nelson Mandela satt i 18 år. En 45-minutters båttur tar deg til øya som er forvandlet til et stort museum over en svunnen tid. I de guidede turene inngår gravplasser, bunkere og selvfølgelig Mandelas celle. I dag fungerer øya også som et utdanningssted for barn og ungdom, hvor de får lære seg om historien. Først og fremst for at det ikke skal skje igjen.  

 

Uthvilt på The Silo Hotell

Et kunstprosjekt som er et hotell med Cape Towns beste takbar – der må man jo bare bo!

The Silo er nettopp alt det, og i samme bygning ligger også et av Afrikas største museum for moderne kunst, Zeitz MOCAA. Huset er bygd oppå en silo som var i bruk frem til 2001, derav navnet. Med beliggenhet i området Waterfront har du en fantastisk utsikt fra baren på taket, og én drink der får kanskje holde. Et dobbeltrom på generøse 40 kvadratmeter koster nemlig mellom 7000 og 12 000 kroner!

 

Mett på The Test Kitchen

The Test Kitchen er utnevnt til Sør-Afrikas beste restaurant i 2018 og kokken Luke Dale-Roberts har satt området Woodstock på kartet. Bydelen har blitt et nav for mat, drikke og spennende nykommere. The Test Kitchen serverer lokale smaker å nyte på forskjellige måter i to ulike miljøer. Den mørke delen av restauranten minner om en luksuriøs fjellstue, mens den lyse mer industrielle delen har murvegger og åpent kjøkken. Spesielt nå, siden de fikk utmerkelsen, er det fullbooket i flere måneder i forveien. Så her er det smart å først finne et bord, deretter bestille flybilletter!

 

Er du klar for en fargerik og variert ferie? Bestill en oppdagelsesferd på sydkysten av Afrika nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP