Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Maten, menneskene, mañana-stilen – hva er det å ikke like med Mexico? Ikke mye, og mens det er høy puls i Mexico City og i Tijuana, kan du finne et fredfylt og tilbakelent paradis å hvile ut i. Her kommer tre tips til steder som byr på skikkelig avslappende ferie!

 

Barfot-øya uten eksos

Hvis du lengter etter å sette igjen skoene på hotellet og leve side om side med dyr og en uberørt strand, da har du kommet til rett sted. Her finnes ingen biler. Ta deg frem med moped, golfbil eller aller helst barfot i den hvite, finkornete sanden. Den langsmale øya Isla Holbox ligger rett utenfor Yucatánhalvøyas østre kyst, er 5 mil lang og 1,5 kilometer bred. Fordelingen strand, by og jungel er ganske lik, men fokuset ligger på at naturen, dyr og vekster skal få være i fred. Når det er sesong kan du se de store skilpaddene komme opp på strendene og legge egg. Flamingoer henger alltid ved fiskebåtene og leguanene slapper av i skyggen.

 

Vil du ta deg ut av hengematten en stakket stund finnet et redningssenter for dyr du kan hilse på. Her kan du klappe tamme vaskebjørner, katter, hunder og andre dyr som har fått en ny sjanse. Refugio Holbox har ingen adresse, men spør deg frem; alle innbyggere vet hva du mener og kan hjelpe deg.

Med et så magisk miljø spiller det liten rolle hvor du velger å bo. Stranden og det turkise havet er aldri langt borte uansett. Det finnes en rekke hoteller som har en barnefri innretning, hvis du søker en ekstra stille ferie. Ellers finnes alt fra hosteller til leiligheter hvor du kan ordne deg selv. Men hvorfor skulle du det, med alle nydelige restauranter og barer som finnes langs stranden og ved det lille torget? Bruker du tiden din på Holbox vil vi garantere at det vil føles vanskelig å sette på seg skoene igjen og si farvel til barfot-øya.

 

Surfeparadiset som er verdt reisen

Puerto Escondido er en liten fiskeby som i de siste årene har lokket til seg de mer nysgjerrige turister, de som ikke er redd for ferier hvor det er litt vanskeligere å komme frem. Det går ingen direkte charterreiser hit, så du må regne med noen bytter av transportmidler. Men det er det verdt! Her trives både surfere og globetrottere. En halvtime opp langs kysten ligger Hotel Escondido, et lite paradis rett på stranden mellom kaktusene. Bo i en av 16 bungalows som alle har sitt eget lille svømmebasseng, eller hopp i det 50 meter lange svømmebassenget som går langs stranden. Ved et kjapt blikk på bølgene vil du raskt forstå hvorfor surfere ikke kan få nok av dette stedet. Hvis det er en annen vannsport som interesserer deg, ordner hotellet gjerne det. Når du kommer hjem venter nygrillet fisk på strandgrillen, og fruktjuicene med is i ulike farger står alltid klar for deg i baren. Legg deg i hengekøya, ta noen svømmetak i bassenget og vent på den stjerneklare himmelen i den meksikanske natten.

 

På himmelen synger fuglene Coqui coqui

Den lille byen Cobá ligger 50 minutter rett inn i jungelen fra Tulum. Med knapt 1000 innbyggere, en arkeologisk utgravning av en maya-by og en innsjø, er dette et fredelig sted med et hotell i verdensklasse. Rett ved sjøen ligger Coqui Coqui, en liten del av himmelriket bygd av kalkstein, og som er inspirert av Maya-ruinene. Spahotellet har bare fire rom og fokuset i behandlingene, med naturlige ingredienser og menyen i restauranten, ligger i å koble seg på naturen. En privat yoga- eller pilatestime er intet problem. Etter aktivitetene kan du slappe av i de to bassengene, som også de er bygd i kalkstein. I den uvanlig velgjorte hotellbutikken kan du kjøpe med deg følelsen hjem. Eierne av hotellet har nemlig sitt eget parfymeri med dufter inspirert av naturen. Her lager de også meksikanske hengematter, som du kan slappe av i på stedet, og kjøpe med deg hjem. Og det vil du nok, for denne følelsen vil man ta vare på og oppleve hjemme, igjen og igjen.

 

Har du latt deg lokke mot Mexicos sørligere breddegrader nå? Skynd deg å bestille en uforglemmelig avslappende ferie. Hasta la vista!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP