Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Med sine grønne fjell, sitt forrevne landskap og et innbyggertall på ca. 350 000 har denne øya i Nord-Atlanteren blitt et populært mål for reisende som ønsker natur og stillhet. Her er fem tips fra vår egen islending.

 

1. Reykjavík

Hovedstaden Reykjavík er fylt av fargerike små hus og har mange kulturelle severdigheter å besøke. Sammenlignet med andre skandinaviske byer er den relativt liten, men hyggelig. Hvis du reiser til Island for å oppleve naturen, vil du kanskje ikke bruke så mye tid i Reykjavík, men her er noen steder å besøke: Hallgrímskirkja, Hallgrims kirke, en høyreist kirke midt i Reykjavík, er et populært turistmål. Inne i kirken kan du kjøpe billett til klokketårnet, der du har 360° utsikt over byen. Køen kan være lang, men utsikten er verdt ventingen! Besøk også det islandske nasjonalmuseet med sine historiske gjenstander, og kunstmuseet med utstillinger av islandske kunstnere. Rundt om i byen finnes det flere gode spisesteder. Alle islendinger, og nå også de fleste turister, finner veien til Bæjarins Beztu, en populær pølsekiosk som opprinnelig ble åpnet i 1937. Grandi Mathöll og Hlemmur Mathöll er to nyere mathaller med noen av byens beste restauranter. Vel verdt et kveldsbesøk.

 

2. Reykjadalur

Reykjadalur (direkte oversatt «røykdal») er et område med høy geotermisk aktivitet, rundt 40 minutter fra Reykjavík. Her kan besøkende svømme i vakre og rene varmekilder etter en 45 minutters gange langs godt merkede stier fra byen Hveragerði. Det er ingen butikker her, ingen turistinformasjonssentre og definitivt ikke noen garderober, så kom forberedt for fotturen og klesskiftet. Slapp av i en naturlig og tradisjonell islandsk varmekilde mens du nyter synet av de grønne åsene rundt deg.

 

3. Siglufjörður

Blant fjordene høyt nord finner du fiskebyen Siglufjörður. En liten og malerisk by ved havet, omgitt av fjell og med en utsikt som tar pusten fra deg. De fleste reisende overser den, men du bør unne deg et besøk i Siglufjörður. Spaser gjennom de få gatene, og stikk innom en av de lokale kafeene for en kopp kaffe og en sandwich.

 

4. Fossefall

Hvis det er noe Island har rikelig av, så er det fosser, noen av de mest storslagne, vakreste og mektigste fossene, om vi skal si det selv. Over hele landet finner du relativt lett tilgjengelige steder der du kan oppleve den intense kraften fra de islandske fossefallene. De fleste besøkende reiser rett til Gullfoss, som inngår i den såkalte Golden Circle-turen. Hvis du reiser sydover fra Reykjavík, skal du gjøre et stopp ved Seljalandsfoss og Skógafoss, som ikke ligger så langt fra hverandre. I den nordlige delen av øya er Dettifoss og Goðafoss de mest ikoniske.

 

5. Vestfjordene

De fleste som besøker Island, dropper gjerne Vestfjordene og velger mer tradisjonelle ruter rundt i landet. Dette området av øya er perfekt for reisende som vil unngå masseturisme og få med seg noen av de mest dramatiske landskapene landet har å by på. Små grusveier går i sikksakk over regionen, hånd i hånd med værharde fjorder og omgitt av store fjell. Skjult langs Vestfjordene finner du små fiskelandsbyer som opprettholder den tradisjonelle islandske levemåten. På den sydvestlige spissen av Vestfjordene ligger stranden Rauðasandur, kjent for sine utrolige variasjoner av rosa og rød sand. Det mest dramatiske fossefallet i denne delen av Island er Dynjandi, omgitt av et naturreservat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP