Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det er så mye å finne på i Roma at man vil reise tilbake gang på gang. Vi har valgt ut ti opplevelser i den italienske hovedstaden som får hjertet vårt til å slå litt fortere.


1. Pasta Cacio e Pepe

Den enkle og tradisjonsrike pastaretten fra Roma er plutselig blitt hipp og trendy. Og det enkle er ofte veldig godt! Pasta med sort pepper og pecorinoost høres ikke spesielt avansert ut, men alle som har prøvd å lage den vet at det er en kunst å få til riktig konsistens og smak. Den gode pastaretten finnes nå for tiden på de fleste restauranter i Roma, og ingen andre steder smaker den like godt.

 

2.  Spansketrappen

Ta deg en pause og betrakt omgivelsene fra noen av de 136 trappetrinnene. Utsikten over livlige Piazza di Spagna og den eksklusive shoppinggaten Via Condotti er et herlig tidsfordriv samtidig som trøtte ben og føtter får litt velfortjent hvile på oppdagelsesferden blant alle severdighetene i Roma.

 

3. Kveldstur langs Tiber

Roma kan oppleves som hektisk og intensivt. En perfekt måte å slappe av og lade opp batteriene på er å gå en kveldstur langs Tiber. Å gå langs kaiene er både avkoblende og vakkert. Og veldig romantisk!

 

4.  Is i store mengder

Den italienske isen er kanskje verdens beste. For mange italienere er det obligatorisk å kjøpe is etter middagen. Det er kanskje ikke den sunneste måten å avslutte kvelden på etter å ha inntatt en bastant italiensk middag, men det er unektelig vanskelig å stå imot.

 

5. Trastevere

I den sjarmerende middelalderbydelen Trastevere ligger historiske bygninger side om side med trendy barer, smale gater og – til og med – en kino som bare viser utenlandske filmer. Mange av de lokale innbyggerne lokkes dit kun på grunn av Bar San Calisto og det lokale ølet Peronis.

 

6. Store pizzabiter

Pizza al taglio, å kjøpe favorittpizzaen i store, firkantede biter, er en tradisjon med opphav i Roma. Hvor mye du betaler avhenger av vekten. Hva sier du til et par hekto capricciosa eller marinara?

 

7. Pantheon

Få steder føles like mektige som Pantheon! Mange rådhus, bibliotek og universiteter har i løpet av århundredene hentet inspirasjon fra Pantheon. Med den gigantiske halvsfæriske kuppelen er den verdens best bevarte, romerske byggverk.

 

8. Nasoni

Siden 1874 har lokalbefolkningen og turistene kunnet drikke friskt og kaldt vann fra de mer enn 2500 nasoni, drikkefontenene, som står utplassert over hele byen. Et godt, gratis og miljøvennlig alternativ til vann på flaske.

 

9.  Allsidige Campo de’ Fiori

En av Romas virkelige perler er torget i distriktet Parione. Tidligere ble torget brukt til hesteveddeløp og henrettelser. I dag går det roligere for seg, selv om markedet som arrangeres her både er velbesøkt og livlig.

 

10. Duften av kaffe

Det er vanskelig å finne et sted med bedre kaffe enn Roma. På den historiske kaféen Sciascia Caffè serveres den populære cappuccinoen tilsatt litt sjokolade – noe som mer enn to tusen personer unner seg hver dag. Et det snart din tur?

 

Molto bene! Kanskje det er på tide å rette blikket mot Roma og bestille en flyreise?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP