Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Thailand er en evig favoritt blant oss solhungrige nordboere. Vanlige assosiasjoner er tropiske strender, god mat, vakre templer og vennlige mennesker. Men det finnes en ulempe med at landet er så populært – med så mange turister kan det iblant være vanskelig å få den magiske oppdagerfølelsen. Løsningen er helt enkelt å gjøre litt mer research før du reiser, og siden finne veien utenom folkemassene. Her kommer fem tips om de beste, mest folketomme og vakreste stedene i Thailand!

 

Phuket

The Similan Islands

En skjærgård som består av ti utrolig vakre og nesten øde øyer. Du kommer deg hit med båt fra Phuket og siden er det fritt frem å utforske både jungelskoger og kritthvite korallstrender.

 

Bonus: Området rundt øyene omtales ofte som et av verdens 10 beste områder for dykking.

 

Freedom Beach

Freedom Beach anses å være Phukets aller vakreste strand – og det er lett å forstå hvorfor. Den eneste måten å komme hit på er med en såkalt long-tail boat, og dette begrenser antallet besøkere slik at det aldri blir for fullt. Til tross for at stranden ligger langt unna allfarvei finnes det en liten restaurant der som serverer enkel men god thaimat, dette er dermed en perfekt heldagsutflukt.

 

Bangkok

Bang Kra Jao

Kalles også Bangkoks jungel. Du finner selvfølgelig ikke dette naturskjønne villmarksområdet midt i Bangkok, men like sør for byen kan du ta en liten ferje fra Narathiwas Road. De 2000 hektarene langs Chao Praya-elven er en perfekt pause fra det intense folkelivet i Bangkok, og området er fullt av vakre, fredfulle templer. Det er bare noen få landeveier, men mengder av plankelagte stier på kryss og tvers i området, så det enkleste er å ferdes på sykkel eller til fots.

Ønsker hipster-genene dine seg noe enda mindre mainstream og enda mer bortgjemt?

 

Vestkysten (Andaman Sea og Phang Nga Bay)

Koh Kudu Yai

Dette er et av de mest avsidesliggende, villeste og vakreste stedene i Thailand, med klipper som reiser seg fra havet, frodig natur og hemmelige strender. Du kan reise hit med båt, enten med long-tail eller ved å padle selv i kajakk.

Bonus: Det er nesten garantert at du ikke blir forstyrret av annet enn aper og tropiske fugler.

 

Koh Roi

På samme måte som når du skal til Ko Kudu Yai må du ordne transport ved å leie en båt eller padle selv. Og det er nok bra, for ellers ville denne magiske, lille øya vært full av turister. Et av høydepunktene er grotten som fører til en fantastisk lagune, og hvis ikke DET får oppdagerhjertet ditt til å slå fortere, vet jeg ikke hva som kreves.

Bonus: Har du flaks treffer du noen lokale fiskere som vil selge noe av fangsten, slik at du kan ha din egen grillfest på stranden.

 

Håper du likte våre tips og ble inspirert! For deg som fikk lyst til å gjøre virkelighet av drømmene kan vi i Travellink hjelpe deg litt på vei med selve reisen til Thailand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP