Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Det er klart for ferie, og selvfølgelig vil du ha med deg din aller beste venn. Og da mener vi ikke noen du har gått på barneskolen med. Vi mener din virkelige BFF, hunden din selvfølgelig. Det er mye å tenke på om hunden skal være med til utlandet, men følg vår sjekkliste, så går ikke du og vovsen glipp av noe!

 

1. ID-merking 

Alle hunder som reiser må være chipmerket så de kan identifiseres i landet de kommer til, og når de kommer hjem igjen.

2. Ordne pass til hunden

Også hunden må ha et pass hvor ID-merking og vaksinasjoner er beskrevet. Vaksine mot rabies er det vanligste, og er stort sett et krav for innreise i andre land. Vaksineringen må skje noen måneder i forveien og følges opp med en test. Derfor bør du være ute i god tid!

3. Vaksinering

Det kan være lurt å sjekke de spesifikke bestemmelser og regler for akkurat ditt reisemål. Det er også noen land som ikke tar imot spesifikke raser. På Mattilsynets hjemmeside kan du fylle inn hvor du vil reise, og få informasjon om nettopp det reisemålet.

4. Ta bare med ditt eget dyr

For å kunne ta inn hunden din i Norge igjen, må du først gå til en veterinær på reisemålet og få en markekur for hunden. Dette skal også registreres i passet. Siden du må forhåndsvarsle tollen hjemme i Norge at du kommer hjem med hunden din.

 

Klar for take off!
Når det kommer til å fly med hund, får du kun ta med hunden i kabinen om den veier under åtte kilo. Du må forhåndsbestille plass, og hunden må sitte i et godkjent bur. Det er ikke alle flyselskaper som tar imot hund i lasterommet, derfor bør du sjekke når du bestiller. Også her må hunden sitte i et godkjent bur hvor den kan stå, ligge og snu seg rundt. På store bur med store hunder kan det være fint å ha hjul på buret, så lenge det går an å ta de bort eller låse hjulene på flyet.

 

Framme i paradiset

Vel fremme på reisemålet ditt kan det være smart å ha med sin egen hundemat som hunden er vant til. Sjekk lokale regler for eventuelt båndtvang, hund på stranden med mer, samt også de lokale uskrevne regler. På Gran Canaria for eksempel går alle hundeeiere med en liten vannflaske på halsbåndet, og spruter litt vann på bakken når hunden har tisset.

 

Det sikre før det usikre

Hvis du har dyreforsikring for hunden din bør du sjekke hva som gjelder utenlands ved uhell eller sykdom. Alternativt kan du sjekke hva som er inkludert i hjemforsikringen din. Hvis du behøver noe tillegg er det kjedelig om hele feriekassa skulle forsvinne om ulykken skulle skje. Det kan også være lurt å registrere dyret sitt i eierregisteret dyreid.se. På denne måten kan politi og veterinærer i hele Europa sporte opp og koble deg med hunden din.

 

Da er det bare å pakke favoritthalsbåndet og bestille en ekstra plass for hunden. Bon voyage!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP