Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Det er ikke bare byen som aldri sover, det er byen hvor en aldri trenger å gå sulten. Her popper det opp nye steder hver dag, side om side med klassikere som aldri går av moten. Ta på bekvemme bukser og begi deg ut på en matreise rundt i New York.

Udødelig klassiker

Noen steder på Manhattan har blitt selvsagte på restaurantkartet og vendt om på alt med sine signaturretter. Katz Delikatessen er et av stedene det ville vært en dødssynd å ikke tatt med i en restaurantguide over USAs mathovedstad. Like kjent fra filmen «Når Harry møtte Sally» som for Reuben Sandwich, et grillet smørbrød med oksebringe, surkål og ost på rugbrød. På Katz er det alltid fullt, men siden folk kommer og går hele tiden er ventetiden sjelden spesielt lang.

 

En annen institusjon i New York er Baltazar. Dette er et fransk brasserie som åpnet i 1997, med andre ord gammelt for å være New York. Menyen her byr ikke på de store overraskelser men amerikanerne elsker å leke pariser blant velkledde servitører, steinovnsbakte baguetter og skalldyrfat.

Det finnes også nyankommede klassikere i byen. Ett eksempel er Roberta’s i Bushwick som fyller 10 år i år. Bak en anonym skyvedør i et industriområde brenner pizzaovnen kontinuerlig og leverer de godeste pizzaene du kan finne utenfor Napoli. Her er det overfylt av hipstere ved langbordene som drikker boksøl. Er du ikke den som elsker pizza kan du også finne pasta, grønne retter, oster og skinke. Du bør ikke gå glipp av brunchen i helgene!

 

Brunch hver dag

Brunchen er New Yorkernes favorittaktivitet i helgene, og finnes i alle sorter og smaker. Et ambisiøst eksempel i Williamsburg er restauranten Sundays i Brooklyn. Heldigvis har de åpent hele uken med brunch hver dag mellom 10 og 16. Her finnes klassikere som skikkelige egg- og baconsmørbrød, pannekaker og egg i alle mulige former og fasonger. Alt er laget med mye omsorg og av førsteklasses råvarer.

 

Kaffe i pappmugge og kopp

Man kan la seg villede til å tro at New York lever på Starbuckskaffe, men de siste årene har kaffebønnen brent på den nordiske måten fått status også her. Stumptown Coffe er ett av brenneriene med flere kaffesjapper. De lager både utmerket kaffe og et utvalg herlige bakerverk.

 

Et annet sted med god kaffe, men minst like mye atmosfære, er Cafe Gitane i Nolitea. Det er et lite fransk-marokkansk sted med frokost, lunch, middag og alt derimellom. Alt lages bak bardiskene av raske kokker i blå uniformer og bæres ut av servitriser i grønne kjoler.

 

Det nye stjernekjøkkenet

Noen av de mest innovative kjøkken finner du i Brooklyn. I ett av de mest hyllede står svensken Fredrik Berselius i. Hans restaurant Aska har fått to Michelin-stjerner og smaksmenyene med 19 retter har fått mange til å krysse Williamsburg-broen. Er du bare litt sulten, sånn omtrent 10-retters sulten, finnes det også en meny for deg. Eller gyv løs på a la carte-menyen som kan nytes i dropin-baren eller i bakgården når det er sesong for det.

 

Litt lenger sør i Brookslyn i Prospect Heights ligger Olmsted, en favoritt blant New Yorkernes trendy restaurantbesøkende. Med fokus på grønt, selvsagt fra deres egen avling, serveres en liten meny med innslag av kjøtt og fisk. Vil du unngå å bestille en måned i forvei, bør du møte opp en mandag. Da er det åpent for dropin-gjester.

 

Iskrem

I likhet med kaffen som har gått gjennom en oppgradering har istilbudet gått fra Ben & Jerry til mer gastronomiske høyder. Et sted som tar is på alvor er Il labaratorie de Gelato på Houston Street. Med litt ukonvensjonelle smaker som svart pepper eller agurk kan de på den andre siden lokke med 18 ulike sorter sjokoladeis. Det er også et godt utvalg av sorbeter og siden starten i 2002 har de utviklet over 300 smaker i sitt islaboratorium.

 

Har du blitt sulten? Bestill din gastronomiske reise til New York nå!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP