Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Drømmer du om en perfekt weekend uten å tømme lommeboka? Hvis du i tillegg ikke har noe imot varme kilder, bastant matkultur og vakker arkitektur, er Budapest byen for deg.

Det som slår meg er hvor mangefasettert byen er, uansett hva du vil bruke fridagene til finner du det i Budapest. Og byen er i tillegg rimelig. Jeg kan varmt anbefale en romantisk weekend her – eller en koselig venninnehelg. Hvis du synes sistnevnte høres lokkende ut, deler jeg gjerne opplevelsene og inntrykkene fra Europas mest sjarmerende by ved bredden av Donau.

 

budapest 2

 

Elven som gir liv til byen

Den store elven føles som utgangspunktet for alt. Både min egen reise og byens historie. Her ble nemlig, for lenge siden, byene Buda og Pest bygget på hver sin side av elven, og ble siden slått sammen til én by. Smart, ikke sant?

Det er også i nærheten av elven du ser de fleste attraksjonene, fra parlamentet Országház på Pest-siden til det imponerende slottsområdet på Buda-siden. Vi gikk en tur over den fantastiske frihetsbroen, den er det faktisk umulig å gå glipp av! Den særegne grønne fargen og den unike arkitekturen er et fantastisk syn når mørket senker seg over Donau – eventyrlig!

 

Smak på litt mer av alt

På andre siden av broen ligger en av mine favorittattraksjoner på hele turen, jeg er tross alt en food junkie: Mathallen Nagycsarnok. Her finnes det mat i overflod, 10 000 m² med sentraleuropeiske spesialiteter. Det er fett, det er bastant, det er surkål, det er nydelig. Mitt råd er at du handler all mat- og drikke her, særlig hvis du skal kjøpe gaver til eldre familiemedlemmer.

 

Bad i varme kilder? Ja takk!

budapest_1

Jeg tror ikke noen andre spa-opplevelser i Europa kommer opp mot med det du får i Budapest. Vi brukte termalbadene som avslapping etter sightseeing og shopping, og det var slett ikke noen dårlig løsning. Den ottomanske stilen gikk igjen på alle anleggene vi besøkte, fra det ærverdige Gellert hotel til Széchenyi-badet, som ligger midt i den største parken i byen. Med solen i ansiktet en småkjølig oktoberdag sitter vi alle utendørs i et varmt basseng og tenker: Kan det bli bedre enn dette? Jeg tror ikke det. De varme kildene er definitivt noe av det som kommer til å lokke meg tilbake til Budapest.

 

Locals rule!

I blant er det det mest uventede som gjør reisen spesiell. I tillegg til bra shopping og rimelige priser i sentrum av byen, kan du oppleve interessante festivaler og arrangementet der du minst venter det. Hvis du får muligheten, benytt sjansen til å slå av en prat og teste lokale spesialiteter. Her satte vi nemlig tennene i verdens best langos, bakt i steinovn, midt på gaten. Rett og slett et ekte møte med ungarsk kultur.

Vil du ha enda mer penger i reisekassen for å kunne handle mer i billige Budapest? Mitt tips er at du sparer inn på hotellkostnadene ved å finne ekstra gode tilbud.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP