Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Route 66 er ikke bare en gammel slager fra Chuck Berry, men også Amerikas mest klassiske biltur. Fra Chicago til LA via Grand Canyon og en enkel avstikker til Las Vegas. Avstanden fra A til B er ca. 4 dager i kjøretid, men mens du er på veiene bør du sørge for å oppdage USA, med friheten til å stoppe der du vil.

Start i Chicago

Kjør vest fra Lake Shore Drive i Chicago, det offisielle utgangspunktet for Route 66. Etter 2,5 timer kommer du til en perfekt første stopp, Dixie Truck Stop, en av de første lastebilkafeene, åpnet i 1928. Den har blitt som et museum for Route 66, men har også alt det truck stops i USA tilbyr, som restaurant, butikk og dusj.

 

Villdyr og is i St. Louis

Gass på videre til St. Louis, jazzens hjemby. Ønsker du et litt lengre stopp bør du besøke Grant’s farm, en villmarkspark hvor du tar deg rundt med buss og ser bison, zebraer, lamaer, antiloper og strutser. Hvis du ikke er på safarihumør kan du bare gjøre en obligatorisk stopp på Ted Drewes som selger sin berømte frosne vanilje med all toppings du kan tenke deg 50 år tilbake i tid.

 

Stopp för bilfantaster

Tut videre til Springfield, som dessverre ikke har noe med Simpsons å gjøre (sorry alle fans!). Dette er en by som har eksistert i virkeligheten siden 1835. Uansett hva du har leid av kjøretøysvidunder, kan du titte innom Route 66 Car Museum og se alt fra klassiske modeller til velkjente kjøretøy fra film og fiksjon.

 

Verdens oljeby byr på kultur

Neste stopp er Tulsa, med kallenavnet «verdens oljeby», og når man ser kulturen og opplevelsene i denne byen, er det virkelig en rik by. Her finnes en imponerende art deco-del av bykjernen som kalles nettopp Deco District, hvor arkitekturinteresserte kan vandre rundt lenge. Kunstmuseet Philbrook har en imponerende samling og en velbevart engelsk hage. I Tulsa finnes også ni mikrobryggerier og tre vingårder. Det gode livet for alle smaker med andre ord!!

 

Fang de store kuene

Nå er du på vei inn i den riktige cowboydistriktet med både Oklahoma City og Amarillo Texas foran deg. Gå til National Cowboy Hall of Fame og ta deg frem med vanndrosje i Oklahoma City. I Amarillo fokuserer du på maten, tradisjonell barbecue på Tyler´s, eller en annen klassiker på Big Texan. Spis opp den nesten 2 kilo store biffen på en time, så slipper du å betale de 72 dollar den koster.

 

Ta taubanen og spis lokalt

Det er på tide å ta seg inn i New Mexico, med første stopp Tucumcari. Det er ikke akkurat en verdensby med sine 5000 innbyggere, men har kan du få den ekte motellopplevelsen på Blue Swallow Motel, et godt bevart og grundig restaurert motell fra 1939. Fortsett til New Mexicos største by, Albuquerque ,og bli med taubanen opp til toppen av Sandia Peak for milevis utsikt. Føles alt stillestående og kjedelig i bilen, kan du leie mountain bike her oppe og ta deg nedover på egenhånd. I Albuquerque finnes også mange alternativer for matglade. Farm and table er en restaurant, som navnet antyder, serverer lokale råvarer fra gårdene i nærheten. I den fine hagen spiser du godt i varme midwest-kvelden. Skulle du i stedet behøve å kjøle deg ned kan du gå innom Pop Fizz Bodega. De spesialiserer seg på meksikanske Paletas og fruktig is i alle mulige smaker.

 

En verdensarv i gammalt snitt

Nå er du nær den største naturopplevelsen på reisen. Litt lenger inn i Arizona ruver Grand Canyon. Den er 44 mil lang og 1,6 kilometer dyp, med mange ulike bergarter som anslås å være 250 millioner år gamle. Du kan oppleve nasjonalparken både til fots, med båt, på sykkel eller selvfølgelig helikopter. Vil du bli natten over finnes både hytter å bo i og muligheter til camping. Sjekk https://www.nps.gov/grca/index.htm for informasjon og aktuelle værforhold og begrensninger.

 

Kvitt eller dobbelt for feriekassa

Og hva kan være det neste å gjøre, helt motsatt av naturopplevelsen? Las Vegas selvfølgelig! Selv om fantasibyen ikke ligger direkte på Route 66, så er det en liten avstikker i sammenhengen. Og som de sier, «when in Vegas …». I tillegg det åpenbare å gjøre i denne ørkenbyen, finnes det alternative aktiviteter som ikke går like hardt utover feriekassa. Se innom ReBar, hvor alt av innredning til porselenet du spiser av er til salg. Reis innom The Sci-Fi center om du ønsker romrelaterte historier, eller spill uten innsats på The Pinball hall of Fame med 100-talls ulike flipperspill.

 

Oppløpet med en stilfull biff

Nå er du nære slutten av reisen, men du skal ikke ta den siste etappen på tom mage. Ta en siste stopp i det gamle Amerika før Los Angeles trendy kvartaler omslutter deg. På Idle Spurs Steakhouse går du inn i et miljø som tilsvarer deler av hverdagsstua og innredning i Dallas. Med hele det klassiske repertoaret på menyen er ingen sultne, og du kan nyte de to siste timene bak rattet med ro. Sett opp GPS-en til å vise veien til Santa Monica Pier, parker bilen og si hei til Stillehavet! Du er fremme!

 

Er du klar for et bra soundtrack, å pakke bilen med niste og begi deg ut på veiene? Kjør på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP