Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Sørøst for det greske fastlandet ligger den populære øygruppen Kykladene. Det var her øyhoppingen startet på 80-tallet. Alle øyene har sin egen sjarm, enten det er snakk om god mat, fantastiske strender, dramatisk natur eller spennende historie. For mange er Kykladenes typiske arkitektur med hvite hus og blå vinduskarmer selve innbegrepet av Hellas. Så hvorfor nøye seg med bare én av øyene? Pakk kofferten, og bestill fly til Santorini nå. Mellom øyene tar du ferge.

 

paros taverna

 

Santorini

santorini oija

Eventyret starter her. Øya slik den ser ut i dag, ble dannet av et vulkanutbrudd for 3600 år siden. Det skapte Santorinis dramatiske natur med høye klipper som stuper ned i det turkise vannet, og de svarte strendene av lavasand. Sporene etter den eldre sivilisasjonen forut for vulkanutbruddet er mange, og spekulasjonene går om oldtidens Santorini kan ha vært stedet for det myteomspunne Atlantis.

santorini sunset

Hvis du noen gang har sett et postkort fra Hellas, er sjansen stor for at bildet er tatt på Santorini. Øya er kjent for sine solnedganger og er et populært reisemål for nygifte. Den romantiske stemningen formelig vibrerer i luften.

 

Amorgos

amorgos

Bare noen timers båtreise fra Santorini finner du denne perlen. Amorgos preges av en egen ro. Her lukter det godt av timian, og møtene med de vennlige øyboerne gir god ettersmak. Det er mange som har forelsket seg i dette stedet. Vi anbefaler at du bor i Egiali, en by du når via de kronglete småveiene. Her ligger Amorgos’ eneste lett tilgjengelige sandstrand.

amorgos hozoviotissa

I 1987 ble Luc Bessons film «Det store blå» spilt inn på øya, og turister besøker fortsatt de fantastiske innspillingsstedene. Et annet tips er å ta en tur til det gresk-ortodokse klosteret Hozoviotissa, som henger som et svalerede 300 meter oppe i en gigantisk klippevegg.

 

Naxos

naxos chora

Naxos er en av de mest populære øyene i Hellas. Hvis du har savnet lange klassiske strender med finkornet sand i løpet av reisen, finner du rikelig av det her! Strendene strekker seg fra hovedstaden, den ene flottere enn den andre, mil etter mil langs hele vestkysten. Lei en Vespa, kjør taxi eller ta badebussen til Plaka, som mange mener er den vakreste stranden på hele øya. Omtrent 20 km sør for hovedstaden Khora ligger Pirgaki Beach. I nærheten av stranden finnes det små grotter som er utmerket for snorkling.

naxos plaka

Etter en lang dag på stranden spiser du godt på en av de mange restaurantene i Khora. Naxos er en perfekt blanding av strandliv og natteliv, og er et sted mange gjerne vender tilbake til.

 

Paros

paros tavern

Neste stopp på reisen er Paros, som ligger mindre enn en time fra Naxos. Det var her alt startet for øyhopperne på 80-tallet. Fremdeles er Paros i manges øyne en av de meste komplette av kykladeøyene. Som på Naxos finner du også her godt med strender som er verdt å utforske. Ta deg tid til å nyte den spesielle greske roen, med en gresk salat under et tamarintre på en av de mange tavernaene.

 

Ios

ios chora

Ios er siste stopp før vi vender tilbake til Santorini. Sammen med Paros og Santorini var Ios den første øya som ble utforsket av utenlandske øyhoppere, og er for de fleste kjent som en partyøy. Men slapp av, Ios har roet seg betraktelig og passer godt for barnefamilier som er ute etter magiske sandstrender og en behagelig atmosfære. Den største byen på øya, Khora, regnes som en av de vakreste i det greske øyriket. Pass på å sole deg noen dager før du tar fergen tilbake til Santorini, der flyet hjem til nord venter!

Bestill fly til Santorini nå! 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP