Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Drøm om et fantastisk reisemål, og våkn opp til en strålende soloppgang. Her er noen av verdens vakreste reisemål.

 

Svalbard i Norge

svalbard

Tenk deg et fantastisk vakkert sted nesten ved verdens ende der daggryet varer evig. Øygruppen Svalbard ligger mellom Norges fastland og Nordpolen og er det mest folkerike stedet så langt mot nord. Midnattssolen på Svalbard er et uforglemmelig syn som definitivt er verdt reisen.

 

Angkor Wat i Kambodsja

angkor wat

Angkor Wat er et av verdens sju underverk, og når solens stråler maler det storslåtte byggverket i gult og rødt, skjønner du fort hvorfor dette regnes som en av verdens flotteste soloppganger. Tempelet er et populært turistmål, og på kveldstid kan du velge mellom en rekke guidede turer. Vil du ha en mer privat opplevelse, anbefaler vi at du besøker et mindre kjent tempel.

 

Stonehenge i Storbritannia

stonehenge

Stonehenges gåtefulle skjønnhet tiltrekker seg en mengde turister. På dette stedet fra den yngre steinalder står et av de mest berømte forhistoriske monumenter i Europa, og å se solen stå opp mellom de myteomspunne steinene regnes som en helt spesiell opplevelse. Blant de besøkende finnes både druider og turister, og soloppgangen her kan være et riktig så lutrende øyeblikk for kropp og sjel. Trekk pusten dypt, og hør historiens sus fylle luften mens den nye dagen gryr.

 

Kheopspyramiden

kheopspyramiden

Kheopspyramiden badet i oransje og gule fargetoner er et syn du sent vil glemme. Pyramiden, som er et av verdens sju underverk, er i stor grad intakt og ligger i nærheten av Giza i Egypt. I tillegg til silhuetten av den fantastiske pyramiden prydes det flate ørkenlandskapet av en og annen kamel og myke sanddyner. Kombinasjonen av historiens vingeslag og det gylne morgenlyset gjør soloppgangen her ekstra magisk, så vær forberedt på noe helt spesielt …

 

Bryce Canyon i Arizona

bryce canyon

Rullende markløpere, fjellandskap og naturens ville skjønnhet: Velkommen til Bryce Canyon i Arizona! Denne nasjonalparken fører tankene til det ville Vesten, og oppe på den populære rasteplassen Sunrise Point får du fabelaktig utsikt mot den oppadstigende solen. Herfra kan du se klippene langsomt endre farge og solen lyse opp fjellmassivet mens du føler at du står på toppen av verden.

 

Varanasi i India

varanasi

Varanasi er kjent som Indias helligste by, og det vakre landskapet her er enda mer imponerende når solen står opp. De majestetiske steintrappene som går ned til Ganges, fylles opp av mennesker som kommer for å vaske av seg både smuss og synder, og disen som følger med soloppgangen, gjør synet enda mer minneverdig.

 

Masai Mara naturreservat i Kenya

masai mara

Besøkende som får oppleve Masai Mara naturreservat, lar seg vanligvis henføre både av naturens skjønnhet og det vidstrakte landskapet. Naturreservatet ligger i Kenya og utgjør bare en brøkdel av Mara. Soloppgangen er den perfekte anledningen til å se flokker av løver, sebraer og andre ville dyr lete etter mat i sitt naturlige miljø, og her er du alltid velkommen til å bli med på en morgensafari med spektakulær utsikt.

 

Ayers Rock

ayers rock

Ayers Rock, også kjent som Uluru, er et hellig sted for de australske urinnvånerne, og når fjellet treffes av solens første stråler, ser det faktisk ut som om det tar fyr. Sollyset reflekteres av mineralene, støvet og vannet i den røde sandsteinen, noe som skaper makeløse visuelle effekter. Vil du oppleve Ayers Rock i all sin prakt, finnes det små plattformer som fungerer utmerket som utkikksplasser.

 

Okavangodeltaet i Botswana

okavango

Nest etter Nigerdeltaet er Okavangodeltaet det største deltaet, og det er også blant verdens vakreste steder å se soloppgangen. Nyt synet av horisonten på en morgensafari, og se det utrolige landskapet og solens stråler speile seg i vannet. Husk kamera!

 

Val d’Orcia i Toscana

val d'orcia

Denne delen av Toscana er fortryllende vakker med sine bølgende åser, sypresser og dype grønntoner. Brosteinsgatene i de maleriske landsbyene er fulle av blomster, noe som bidrar til den typiske Toscana-følelsen. Solnedgangen, når myke, grå slør av skodde glir over de bølgende åsene, er faktisk aldri så poetisk som her.

 

Mount Bromo i Indonesia

mount bromo

Er du på jakt etter en ekstra spesiell soloppgang, kan du slutte å lete, for soloppgangen over Mount Bromos spektakulære vulkanlandskap er helt eventyrlig. Denne aktive vulkanen ligger øst på Java i Indonesia, og vi kan love deg at du aldri kommer til å glemme synet av det honninggule morgenlyset som bader krateret i glødende pastellfarger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP