Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   3 min lesing

Barcelona er den perfekte byen å reise til uten en plan eller agenda. Er du ute etter en ferie hvor du kan krysse av for god mat, koselige barer og vakker arkitektur, ja da kan du bare pakke med en gang. Her får du også våre beste tips til utflukter utenfor byen. Opplev kultur, arkitektur, fantastiske restauranter og pikniksteder med utsikt over Onyar-elven.

 

Hotellet du aldri trenger forlate

Casa Bonay er et ganske nyåpnet designhotell av den nye skolen, der mange aktører er samlet under samme tak og gjør det de er best på. Kaffebaren Satan´s coffe corner tilbyr velristede kaffebønner, nypresset juice og enkel frokost hele dagen. Vil du ha mer å spise kan du gå til Libertine, en restaurant som serverer frokost, lunch, ettermiddagscocktail og middag i et forførisk vakkert klubbmiljø hvor du finner mange lokale hipstere. Er du sugen på hete, asiatiske smaker finner du Elephant, Crocodile, Monkey. De holder åpent på kveldstid og serverer curryretter, dumplings og annet som setter fart på blodomløpet. Også har du takterassen med tapas så klart. Casa Bonay er med andre ord et hotell du knapt trenger forlate i løpet av et døgn.

 

Hva ryktes å være på menyen?

Men vil du likevel gjøre det, anbefaler vi Bar Mut på det sterkeste. En liten og pittoresk bar uten meny, men hvor de finner på fra dag til dag hva de føler for å servere. Servitøren vil lese opp det hele for deg ved bordet, og da gjelder det å følge med.

 

Perfeksjonert paella

Nede ved strandpromenaden er det lett å tenke seg at alle steder er turistfeller. Men La Mar Salada ligger midt i stripen og er en vidunderlig perle. Her sitter store spanske familier i helgene og spiser, drikker og prater lenge. Gazpachoen med hummer til forrett og skalldyrspaella med svart ris er gode stalltips.

 

Bukseseler og trendy drinker

I de sene nattetimer kan du slenge innom baren Collage. Den velbarberte bartenderen med bukseseler og biblioteket fra 20-tallet lar deg drømme deg bort til Orientekpressen. Spesialiteten her er tiki-drinker. Spriten brenner og spraker i store dødningerhoder og vulkanlignende glass. PS! Her spares det ikke på alkoholen.

 

Velkommen til croissanthimmelen

Dagen etter kan det gjøre seg med litt kalorier, og finnes det en bedre plass for det enn Årets konditori 2015?! Hofmann Patisseria ligger like gjemt som mandelen i grøten nede i Born og har i tillegg til ti ulike sorter croissanter også praliner, terter og is. Den mascarponefylte croissanten som eksempel, kan en leve mange dager på.

 

Utflukt via middelalderen til Salvador Dalis soverom

Forlat La Ramla i noen dager, lei en bil og følg havet nordover langs kysten. Stopp for å bade i Arenys de Mar, ta et glass i den strålende utsikten ved fyret i Calella og når du er fremme ved Malgrat del Mar, sving inn mot landet og sikt mot Girona. Den lille katelonske byen har tydelige røtter i middelalderens arkitektur og velbevarte fort fra romertiden. Her finner du både små hull i veggen hvor de severer tapas og restauranter som El Cellar De Can Roca som har havnet på listen over verdens 50 beste restauranter. En solfylt dag kan det å promenere i de vakre jødiske kvartalene, eller ta en kaffe på café L ved Onyarelven, holde lenge. Vil du rømme fra varmen, eller mot formodning, regnet – er de arabiske badehusene eller filmmuseet sterke kort.

 

Hvis du lengter tilbake til kysten kan du fortsette nordover til Cadaques. Med den nydelige stranden og det litt roligere tempoet enn det du finner i Barcelona, er dette det perfekte stedet for å bare nyte Middelhavet. Om det er for mye folk på stranden kan du reise ut til neset til Cap de Creus, en mindre vik der det dukker opp en og annen fransk turist på stranda. På veien dit finner du Casa Museo Salvador Dali, et hus som Dali bygde i 1930 og senere bodde og arbeidet i helt frem 1982. I en labyrintinspirert planløsning er det mye å oppdage i huset, som nå er et populært museum der man kommer den eksentriske kunsteren tett innpå livet.


Høres det ut som en ferie som er passe lite planlagt? Det er bare å plukke rosinen ut av den spanske kaken og henge på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP