Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

At treningsreiser er populært for tiden er det vel ingen som ikke har fått med seg, og et reisemål vi gjerne vil fremheve litt ekstra for de som vil kombinere reise og trening er Kanariøyene. Derfor har vi laget en liten guide til sykling og løping på Gran Canaria, den største av Kanariøyene.

 

shutterstock_188757281

Klimaet på Gran Canaria er perfekt for sport som løping, sykling og svømming (triatlon burde jo være Kanariøyenes nasjonalsport), det blir sjelden for varmt, og heller ikke for kaldt. Mens vinden uler her hjemme i januar og de ivrigste vinterløperne sklir rundt med brodder og frysetørket snørr mellom snøfonnene, og vi andre nøyer oss med tredemølla, stiller Gran Canaria med en dagtemperatur rundt behagelige 20 grader.

 

Valley of the tears (som lever opp til navnet sitt)

shutterstock_165684845

Fjellene, den varierte naturen og alle de flotte landeveiene gjør Gran Canaria til et ideelt sted for både mountainbike- og landeveissykling. Den høyeste toppen på øya er 2000 meter over havet og du har mange daler å velge mellom. Den aller mest kjente sykkelruten på Gran Canaria er Valley of the tears. Gjennomsnittlig stigning er 10 %, og den høyeste målte stigningen er 25 %, så vi antar at den lever opp til navnet sitt. Se videoen her for å få en smaksprøve på utsikten som venter deg.

 

Terrengløp i Tejeda

shutterstock_329219588

Gran Canaria er ekstremt løpervennlig og det finnes mengder av flotte, lange strandpromenader nesten overalt for den som vil løpe nært havet med bølgebrus i ørene.

For den som liker å løpe i terreng, har Gran Canaria ekstra mye å by på. Bakker, fjell, fantastisk utsikt og naturopplevelser, og mengder av forskjellige stier som passer til løpetrening. Et bra utgangspunkt, hvis du vil oppleve fjellene, er for eksempel Cruz de Tejeda som ligger i nærheten av Gran Canarias høyeste punkt, ca. 35 minutter fra Las Palmas og 45 minutter fra sydkysten og Playa del Ingles.

Vil du bo ekstra eksklusivt i Tejeda anbefaler vi hotell Parador som i tillegg til en nydelig utsikt også har SPA – perfekt for slitne ben!

 

Kilometer og høydemeter

shutterstock_107608997

På Gran Canaria finnes det en rekke konkurranser for den som liker å løpe langt. Her har du datoen, det bare å bestille flybillett, sende inn påmelding og legge inn en notis i kalenderen…

 

22.-24. januar

Gran Canaria Marathon er som navnet vitner om et maraton, men for den som ikke vil løpe fullt så langt finnes også et mil-løp og et halvmaraton.  Løpet går i to runder gjennom vakre Las Palmas og langs stranden. Banen er ganske flat (ingen klatreetapper) og lettløpt, og i januar bruker været å være optimalt med rundt 19 grader og svale vinder.

 

4.-6. mars 2016

Trans Gran Canaria er i motsetning til Gran Canaria Marathon ikke noen flat opplevelse. Det lange løpet strekker seg over hele Gran Canaria og finnes i flere forskjellige varianter. Den korteste strekningen er 17 km og 470 høydemeter og den lengste – klassikeren – er hele 125 km og imponerende 8500 høydemeter, med andre ord ingenting for den som foretrekker flatt terreng. Løpet som startet i 2003 har utviklet seg til å bli et av de viktigste ultraløpene for løpere over hele verden.

Interessert i en sykkel- eller løpereise til Gran Canaria? Kjøp flybilletten her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP