Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min lesing

Marokko, så nær men likevel så langt borte. En eksotisk perle som har forført mange besøkende med sine lukter, farger og mennesker. Her tipser vi om tre steder som har gjort det nordafrikanske landet til favoritt for mange.

 

Marrakech

Byen med knapt én million innbyggere har høy puls, men er samtidig rolig og vennlig for nysgjerrige som vil smake på alt byen har å by på.

 

Skrubbet start

Man angrer aldri på et bad, spesielt ikke på et hamam i Marokko. Les bains de Marrakech passer bra for grupper med både menn og kvinner, da både spa og hamam er felles. Etter behandlingene kan du også hoppe i svømmebasset og slappe av en stund. Et godt tips er å bestille god i forveien, for her er det ofte fullt!

 

Bad for sjelen

Etter en skikkelig skrubb og massasje er et besøk i hagen Jardin Majorelle en passende aktivitet for sjelen. Laget av den franske kunsteren Jacques Majorelle, som gjennom 40 år planla og designet hagen som inneholder over 300 ulike vekstarter, fontener, promenadestier og et lite museum.

 

Glem å bo på hotell

I Marrakech ✈️ bor man ikke på hotell, man bor i en riad! Ordet betyr hus eller palass med en indre hage og i Marrakech betyr det alt fra bed & breakfast for noen hundrelapper, til ordentlige spahotell. Uansett prisklasse har de vanligvis bare opptil 10 rom og gir derfor en koselig hjemme-hos-følelse som også ofte er en ordentlig innredningsdrøm med mosaikk, terrasser og citrustrær. Riad Ksar Saad har to terrasser og eget hamam. Det har også Riad Kaiss som ligger midt i de eldste kvartalene. Stedet har ni rom rundt en marmorfontene i den indre hagen som er vakkert opplyst på kvelden.

 

Middagstid

Å spise seg gjennom Marrakech er ikke vanskelig. Gatene vrimler av gatemat, med forførende dufter av kanel, kardemomme, safran og hvitløk. Dog finnes det to sterke kandidater dersom man ønsker å sette seg ned og smake på Marokkos kjøkken. Dar Rhizlane Hotel har to velkjente restauranter. Velg gjerne den litt yngre som ligger ute i hagen. Sett deg under trærne og nyt tradisjonelle smaker i en moderne, lettere årgang hvor grønnsakene har hovedrollen.

 

L’izbar er et annet populært sted som serverer tradisjonelle smaker på en litt ny, innovativ måte, blant annet med flere småretter og i tapas-utgave. Men du må for alt i verden spare litt plass til crème brûleen med safran og kardemomme. Denne troner på dessertmenyen.

 

Torget hvor det skjer

Djemma el-Fna, torget som på kveldstid får en slags karnevalstemning. Streetfood, musikk, spådamer og slangetemmere. Få vakre hender av en henna-tatovør, smak på en krydret tagine og drikk ferskpresset appelsinjuice blant myldret av lokalbefolkning i alle aldrer, blandet med turister.

 

Casablanca

Havnebyen som er mye kulere enn kultfilmen, men likt 40-tallets Hollywood har en mystikk og noe drømmelignende ved seg. Dykk inn i smug og i det glitrende havet.

 

Slappe av på café

Parc de La Ligue Arabe er en oase for en stille pause i den vrimlende byen. Her spiller gamle herrer boule i de skyggefulle alléene, barn spiller fotball på gresset og alt du trenger å gjøre er å nyte utsikten fra noen av caféene langs parken.

 

Shopping-brunch-bar-kvartalet

Savner du mer puls, styrer du i stedet mot Quartier Gauthier – shopping og restauranter med hippe innslag hvor de eksklusive merkene ligger mellom blant annet på Rue Jean Jaurchès. Ta en pause på Mood Café, som er et populært sted med sin brunch, eller slapp av etter shoppingen på baren Le Chester’s.

 

Filmstjerne for en kveld

Det er nok mest kjent som en turistfelle, men Rick´s café, den verdensbeømte baren fra 1942 og filmen Casablanca, er likevel verdt et besøk. Baren, som opprinnelig bare eksisterte i et studio i Hollywood, ble bygd og eid av en amerikansk diplomat og har blitt et sted for både turister og innbyggere. Med gode drinker, vakkert mosaikkgulv og filmer som går i loop på en skjerm, kan alle føle seg som Ingrid Bergman eller Humphrey Bogart en stakket stund.

 

God natt fra strandpromenaden

Når mørket har lagt seg, beveg deg mot strandpromenaden La Corniche. Her ligger barene og klubbene tett i tett, med en følelse av den franske rivieran. Le Cabestan har en blomsterfylt underetasje, The Rose Bar, med swingende spillelister og utsikt over havet. Et perfekt sted for å si god natt til Casablanca ✈️.

 

Tanger

Tanger troner ved Gibraltars bukt med nesten like stor befolkning som Marrakech, og utsikt over til Spanias kyst. Hit kommer turister både fra Tarifa på andre siden av Middelhavet og langdistansebesøkende som vil forføres av den fargerike byen.

 

Sjekk inn ved havet

Hotel Continental ligger i en bygning fra 1800-tallet og har blitt klassifisert som kulturarv. Den store terrassen ut mot havet og loungene med tradisjonell mosaikk skaper en oase midt mellom medinan og havnen. Vil du bo litt mindre og mer familiært finnes riad Dar Nour med ti rom og små, koselige salonger og en takterrasse.

 

Gå deg vill i gamlebyen

Medinan, byen som består av de gamle arabiske kvartalene, er myldrende gater hvor luften fylles av dufter, musikk og bilyder av gatelivet. Hvis du går dit sammen med noen er det smart å holde seg nær hverandre, i det mildt sagt ustrukturerte nettet av gater og smug er det lett å rote seg bort. Men la deg smelte inn og overgi deg til butikkene og caféene. På torget Petit Socco finner du flere klassiske steder hvor herrene prater om fotball og drikker sterk kaffe.  

 

Ta med Tanger hjem

Du finner det meste av shoppingen i Tanger i Medinan. Tradisjonelt håndverk av krukker, tøfler, tepper, duftende oljer og krydder. Rumi 1436 har spesialisert seg på duftlys og marokkanske teglass, Las chicas har alt for deg som vil ta med deg en bit av nord-Afrika til Norge. Puter, vesker, lysestaker og broderte håndklær.

 

Aperitif og en matbit

På tide med en drink! Rue Magellan er gaten hvor det skjer, med både baren Le Number One og Tangerinn som er klassiske vannhull for lokalbefolkningen. Ta deg videre på kvelden til restauranten på Hotel Nord Pinus for å få en genuin, marokkansk opplevelse. Grillede sardiner til forrett, en saftig lammegryte med kanel, rosin og mandel til hovedrett og kanskje et glass rødvin til? Miljøet er nesten kongelig med speil, marmor og oppmerksomme servitører.  

 

Cocktails a clock

Avslutt kvelden på en bar hvor du får følelsen av at Humphrey Bogart kan gå inn døren når som helst. El Marocco har et klientell som er en blanding av forretningsmenn, Middelhavets jetsettere og Tangers yngre, kule befolkning. La en velblandet cocktail vogge deg inn i den svarte, arabiske natten.

 

Er du klar til å la deg forføre av Marokkos livsglede? Bestill din rundtur nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

footer logo
Laget med for deg
CMP