Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min lesing

Gran Canaria har tatt imot soltørste turister i 50 år, og hvorfor skulle vi slutte å reise til dette ferieparadiset? Har du lyst til å oppdage noe nytt på den innbydende øya? Her er våre beste tips litt ved siden av store hotellkomplekser og all inclusive!

 

 

Bo på landet

Hvis du vil oppleve den frodige landsbygda på Gran Canaria, kan du sjekke inn på den økologiske gården El Molino de Agua. Med ni rom, et lite basseng og en restaurant der de serverer grønnsaker fra egen avling, får du en helt annen opplevelse enn nede ved feriestrendene.

 

Eller i 70-talls nostalgi

Liker du design og vil feriere som en karakter i en Bond-film, sjekker du inn på Palm Beach Hotel i Maspalomas. Dette er et femstjerners hotell som er innredet i 70-talls nostalgi, med litt ekstra fokus på en god restaurant og bar.

 

Bo som surferne

Hvis du vil bo billig nær stranden i Las Palmas og treffe nye mennesker, er Big Fish Hostel stedet. Enkle, men rene rom, felleskjøkken, oppholdsrom og takterrasse der det arrangeres grillkvelder med utsikt over stranden. De tilbyr også gratis yoga og guidede byturer, og du kan leie sykkel og surfebrett.

 

Bad bortenfor stranden

Er du en av dem som ikke vil ha sand mellom tærne, eller bare vil oppleve noe nytt, skal du reise til Las Salinas i Agaete. Naturbassenger med krystallklart vann, med stiger og fantastisk utsikt. Ta med din egen parasoll hvis du vil ha skygge, for her finnes det ikke en eneste palme å skjule seg under.

 

Det historiske Gran Canaria i Gáldar

I en av de eldste landsbyene på den nordlige delen av øya finnes det mange spor etter det opprinnelige Gran Canaria, blant annet på La Guanacha, et 24 000 kvadratmeter stort arkeologisk område med graver, hus og annet. Her er det også et museum, Parque Arqueológico de la Cueva Pintada, med velbevarte hulemalerier, Santiago-kirken som regnes som den vakreste på Gran Canaria, og et rådhus som står på en grunn fra 1700-tallet.

 

Gran Canaria har mye å by på hvis du liker å oppleve nye steder til fots. Her finnes det stier og leder både for den ivrige fjellklatreren og vandreren som helst vil nyte storslått utsikt. Enkelte steder er det bratt. Den høyeste toppen, Pico de las Nieves, ligger nærmere 2000 meter over havet.

 

Ta deg vann over hodet

Vil du oppleve det rike dyrelivet under vannoverflaten uten å bli våt eller behøve trykkutjevning, finnes det et godt alternativ. Mønstre på en av de gule ubåtene som går fra Puerto Mogan, så kan du se vrak og fisk fra første parkett.

 

En tur til vingården

Midt på øya, oppe i fjellene, ligger vingården Las Tirajanas, vel verdt et besøk. Terrasseavlingene klatrer oppover fjellskråningen, og i midten ligger vingården, som er åpen for besøkende hver dag. De produserer hvit-, rød- og rosévin og tilbyr guidede turer i vingården, inkludert vinsmaking, men du kan også bare bli i butikken og kjøpe med deg noen flasker hjem.

 

Avslutt med en avec

Kanariboerne elsker sukker i alle former. Den eldste sukkerfabrikken i Arucas ble omgjort til et destilleri i 1892 og har siden da produsert rom og andre sterke drikker. Nå er de oppe i cirka fire millioner liter sprit i året. Besøk fabrikken, og smak på det store utvalget av lagret rom, honningrom og likører av ulike slag.

 

Nå trenger du vel knapt flere grunner til å reise til den mest mangefasetterte av Kanariøyene – Gran Canaria venter på deg fem og en halv time unna!

footer logo
Laget med for deg
CMP